Home » KBBSF » Bangelijk Softball en Baseball weekend – Brasschaat derde in Super Cup – Pioneers tweede in ESF Cup Softball en veel meer

Bangelijk Softball en Baseball weekend – Brasschaat derde in Super Cup – Pioneers tweede in ESF Cup Softball en veel meer

Bangelijk Softball en Baseball weekend – Brasschaat derde in Super Cup – Pioneers tweede in ESF Cup Softball en veel meer …

Prachtige resultaten dit weekend voor Belgisch Internationaal Softball. In de Men’s European Super Cup hebben de Brasschaat Braves een fraaie derde plaats behaald in Praag. De Super Cup geldt als de Champions League van het heren fastpitch softball en daarmee behoren de Braves tot de drie beste teams van Europa op dit moment.

In de ESF Cup zijn de Hoboken Pioneers zondag tweede geworden. Quick Amersfoort was net een maatje te groot voor de mannen van Pioneers.

Bij de Belgische deelname aan het officieuze Softball World Series (slowpitch coed) Tournament – dat dit weekend in London gehouden werd – hebben de Belgium Diamonds de Cup gewonnen in de C-poule. Een prestatie om trots op te zijn voor onze nieuwe nationale aanwinst.

In de Nationale competities zijn nog een drietal weken te spelen in het seizoen 2018.  De eerste winnaars dienen zich al aan. De Gent Knights hebben zaterdag de titel gepakt in de Eerste Divisie Baseball. Met drie wedstrijden voorsprong en nog twee te spelen zijn ze zeker van promotie naar de hoofdklasse Baseball Gold League. De Brasschaat Braves zijn mathematisch winnaar in de Tweede Divisie en zullen promoveren naar de Eerste Divisie Baseball.

Zaterdag 8 september heeft T.J. Antonacci na een lange carrière – waarvan 18 jaar in België – afscheid genomen als speler van het Belgische en internationale Baseball. TJ geldt als een van de beste Belgische pitchers van afgelopen jaren en was een sterke aanwinst voor de Red Hawks. Hij zal volgend jaar doorgaan als coach bij Hoboken Pioneers in Baseball Gold.

 

Komende weken nog veel meer (inter-) nationaal Baseball en Softball, zet alvast in uw agenda!

15 september – Red Hawks Fan Day XL in Brasschaat o.a. oefeninterland Baseball België vs Spanje

18 – 23 september – European Super Six Baseball in Hoofddorp NL met deelname van de Red Hawks

29 september – Beker van België Slow Pitch Cup in Wielsbeke

eind september – begin oktober >  Belgian Series Baseball,  Softball Women en Softball Men