Home » KBBSF » Aankondiging samenwerking KBBSF met YaYa Baseball Bats

Aankondiging samenwerking KBBSF met YaYa Baseball Bats

geplaatst in Baseball, Baseball Academy, Clubs, KBBSF 0

Aankondiging samenwerking KBBSF met YaYa Baseball Bats

De Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie is verheugd te kunnen mededelen dat voor 2018 er een samenwerkingsovereenkomst is afgesloten met YaYa Baseball Bats. Deze Europese Baseball Bat fabrikant gaat het komend jaar de Nationale Baseball Teams voorzien van hun slaghouten.

Baseball en Softball zitten helemaal in de lift in België. We spelen terug op het allerhoogste Europese niveau en met de effectieve uitbreiding van het aantal Nationale Teams dit jaar zijn we op weg een internationale wereldspeler te worden. Thans zijn er 3 Baseball en Softball Academies in België en is het aantal nationale teams uitgebreid tot 12; waarvan 5 Baseball en 7 Softball Teams. Wat voor een Federatie met 3000+ spelende leden ambitieus is, maar ons spelniveau en de verwachte toenames aan clubs en spelers is er dan ook naar. Wat hierbij op de agenda staat is het vinden van extra internationale sponsors voor deze ambities. De exposure die de internationale wedstrijden, E.K.’s, Olympic Qualifiers en Olympische Spelen met zich meebrengen is zeer interessant voor Europees opererende ondernemingen en YaYa Bats is de eerste die daarop inspringt.

Baseball kan normaal gezien gespeeld worden met aluminium, houten of composiet bats. Op het hoogste niveau is het echter verplicht te spelen met houten baseball bats, de originele slaghouten. YaYa Baseball Bats gaat onze 5 Nationale Baseball teams en de Baseball Academies dan ook voorzien van een speciale Belgium Baseball edition bat: een moderne en hoogwaardige custom European Beech Wood bat in de kleur zwart-rood. Voor de clubs, teams en spelers in België wordt bovendien een attractieve korting voorzien. De bats worden handmatig door vaklieden gemaakt bij YaYa in Slowakije.

Deze zomer zullen onze internationals met hun nieuwe bats aan slag gaan van 30 juni tot 8 juli op het E.K. U12 in Budapest Hongarije. Als ook op de E.K. U15 Qualifier van 16 – 22 juli die dit jaar uitzonderlijk gehouden wordt op de velden van de Mortsel Stars in het Antwerpse Mortsel. Waarna in september De Red Hawks, ons senioren heren baseball team, te bezien is voor iedere baseball fan op de grote Red Hawks Fan Dag 15 september in Brasschaat en kort daarop tijdens het zware European Super Six Tornooi van 18-23 september 2018 in Hoofddorp Nederland.

Meer info op:

www.kbbsf-frbbs.be/portfolio/yaya-baseball-bats

www.yayabaseball.com